Lisabon – ztělesnění romantického města

Ze všech lisabonských památek je Belémská věž asi tou nejromantičtější. Věž stojí, pevně jako skála, na severním břehu řeky Tajo při vstupu do města. Je celá obklopena vodou a nabízí výjimečné pohledy na řeku. Uvidíte z ní také siluetu města na jedné a rozprostírající se nekonečný oceán na druhé straně. K věži se dostanete za pár minut vlakem z krásného centra Lisabonu.

Londýn – užijte si dech beroucí výhled na město

Většina lidí zná Londýnskou ikonu, ruské kolo „London Eye“. Možná jste ale nevěděli, že si můžete zarezervovat vlastní kapsuli a při romantické jízdě obdivovat město nad Temží. Pokud byste náhodou chtěli svůj protějšek požádat o ruku právě při jízdě na Londýnském oku, potom určitě nebudete odmítnuti.

Paříž – uzamkněte svoji lásku

Mnoho párů si již přísahalo svou lásku na takzvaném „mostě milenců“ v hlavním městě Francie, Paříži. Most se klene nad řekou Seinou a nabízí dech beroucí výhledy na katedrálu Notre Dame. V posledních letech se populárním zvykem stalo „zamykání lásky“ visacím zámkem přímo k mostu.

Madrid – vyjádřete se v Křišťálovém paláci

V Madridu se páry mohou bezstarostně procházet parkem Buen Retiro. V klidných zahradách El Retiro můžete snadno zapomenout, že se nacházíte uprostřed pulzujícího velkoměsta. Křišťálový palác, velkolepá stavba ze skla a kovu s prosklenou kupolí, je nejvýznamnějším architektonickým prvkem parku. Schody vedoucí do paláce jsou pro pány ideálním místem k požádání své drahé o ruku.

Barcelona – láska nad střechami budov

Užijte si okouzlující výhled na katalánskou metropoli z vrcholku kopce Montjuïc, který se tyčí nad městským přístavem. Dokonce i během zimní sezóny stojí toto místo za návštěvu. Se svou milou si můžete dát sklenku dobrého španělského vína před Národním muzeem katalánského umění.

Řím – opravdu půvabné místo

Druhý největší římský park, Villa Borghese, zůstává i během zimních měsíců zeleným a idylickým místem. Krátkou procházkou od Španělských schodů naleznete ideální úkryt před hektickým ruchem velkoměsta. Zamilované páry si odsud mohou užít dech beroucí výhled na Věčné město.

Berlín – najděte odloučené místo na předměstí německého hlavního města

Berlín si asi nepředstavíte jako prototyp romantické destinace. Ostrov Pfaueninsel na řece Havel je však malebné místo na kraji Berlína. Najdete zde v krajině, čí spíše anglickém parku, roztroušené zvláštní stavby, jako „das Schloss“ (zámek), pozdně gotický „Kavaliershaus“ nebo pamětní chrám Luisy, královny pruské. Pokud se rádi procházíte v přírodě a rádi narážíte na zajímavá místa, pak je právě Pfaueninsel místem pro Vás.

Praha – oáza uprostřed velkoměsta

Pokud se Vám nechce jezdit příliš daleko, romantiku můžete nalézt i za humny v našem krásném hlavním městě. Zkuste třeba ostrov Kampa. Ten byl opakovaně zvolen za jeden z nejromantičtějších ostrovů na světě. První zmínka o ostrově pochází už z 12. století. Jednu stranu ostrova tvoří krásný park, zatímco druhá sestává z malebných uliček a starých domů. Určitě se posaďte v jedné z restaurací, které na Kampě najdete, a užijte se výbornou romantickou večeři při svíčkách.

Budapešť – pohádková pevnost na břehu Dunaje

Vyrazte do nedaleké maďarské metropole, kde se na pravém břehu Dunaje tyčí Rybářská bašta. Ohromující budova, pevnost, postavená v neogotickém a částečně v neorománském stylu. Její bizarně tvarované věže hrdě ční nad vrcholkem „hradního kopce“. Perfektní místo pro romantickou večerní procházku s výhledy na impozantní a krásně nasvícenou budovu maďarského parlamentu na druhé straně řeky.

Benátky – plovoucí město

Čtvrť Dorsoduro je pravděpodobně jedna z nejkrásnějších v Benátkách. Kromě výjimečně krásné architektury nabízí také pěkné výhledy na Canale Grande, největší kanál ve městě, a jeho ústí do Jaderského moře. Uvidíte také ostrovy La Giudecca a San Giorgie Maggiore, které vystupují z mořské hladiny na druhé straně zálivu. Jestliže se do Benátek vydáte na Valentýna, vyhnete se letním davům a budete moci obdivovat krásy města pouze se svým protějškem.