Patříte mezi motorkáře, kteří přes zimu nechávají svoji motorku v garáži a vyrážejí na silnice, až když sníh roztaje a silnice uschnou? Potom by Vás mohlo zajímat možnosti sezónního pojištění Vaší motorky.

sezónní pojištění motocyklů - přichází jaro

Sezóna začíná

Sníh roztál, silnice uschly a slunce začíná hřát. To je doba, kdy nedočkaví motorkáři vytahují z garáží své stroje a vydávají se na silnice. Bohužel právě začátek sezóny bývá, co se nehod týče, a to i těch smrtelných, nejfatálnější. Řidiči aut si na motorky na silnici odvykli, slunce je ještě nízko, a tak bývá špatně vidět, a motorkáři jsou naopak plni adrenalinu a zbytečně riskují. Tyto a mnohé další faktory jsou příčinou zvýšené nehodovosti.

Kvalitní pojištění je nezbytnost

Ať už jste jakýkoliv jezdci, určitě byste neměli zapomínat na kvalitní havarijní pojištění Vašich strojů. Jestliže Vám motorka mimo hlavní sezónu pouze stojí v garáži a nepoužíváte ji, určitě byste měli přemýšlet o sezónním havarijním pojištění, které Vám může ušetřit nemalé náklady.

Každá pojišťovna nabízí trochu jiné podmínky. Je možné si sjednat pojištění, které Vás plně kryje (tedy i pro případ havárie) od dubna do října a po zbytek roku pouze proti odcizení, vandalismu nebo živlům. Pokud Vám tedy v zimě někdo motorku ukradne, pojišťovna Vám škodu (v rámci podmínek) uhradí, pokud si však způsobíte škodu při havárii, tak nikoliv. Takovéto pojištění Vám ušetří zhurba třetinu z ceny celoročního havarijního pojištění.

Pokud je Vaše sezóna kratší, například pouze letní měsíce, tak i toto je možné si pojistit. Opět zůstáváte pojištěni mimo sezónu pouze proti odcizení, vandalismu a živlům. Za každý měsíc mimo sezónu tak ušetříte okolo 4 % v závislosti na zvolené variantě pojištění.

Dále je také možné sjednat si pojištění, které Vás bude krýt pouze ve Vámi vybraných měsících, ale mimo ně vůbec, tedy ani proti odcizení, vandalismu a živlům.

Sezónní pojištění má své klady i zápory a není jednoduché se v záplavě produktů jednotlivých pojišťoven zorientovat. Neztrácejte čas zbytečným hledáním a obraťte se na nás, naši odborníci se Vám o vše postarají a vyberou Vám nejlepší alternativu pro Vaše potřeby.