Blíží se jaro a s ním i potřeba jarní očisty našich čtyřkolových mazlíčků. Možná se Vám bude hodit několik našich tipů, na co si dát pozor, aby Vaše jízda byla i následující sezóně bezpečná a pokud možno bez pojistných událostí.

V první řadě nesmíte samozřejmě zapomenout na přezutí pneumatik ze zimních na letní. Pro některé oblasti v Čechách platí vyhláškou stanovená povinná zimní výbava až do 30. dubna, ale pro většinu území se lze spokojit s obecným doporučením přezout, když teploty vystupují nad 7 °C. Zimní pneumatiky jsou vyrobeny z měkčí směsi a při vyšších teplotách se zbytečně opotřebovávají.

Po zimě se dále doporučuje očistit automobil od posypových materiálů, které mohou poškozovat karoserii, podvozek, ale i motor automobilu. Doporučuje se samozřejmě vyhledat služby profesionální myčky, která zajistí opravdu dokonalé očištění Vašeho vozu. Dnes již není problém si objednat tyto služby i do místa bydliště. Existují totiž takzvané mobilní myčky, kdy odborník přiveze technologii čištění přímo k Vám domů a provede čištění před domem. Ve městech se také stále častěji objevují ruční vysokotlaké myčky před obchodními centry, které do jisté míry dokáží také hodně pomoci očistit automobil od toho nejhoršího znečištění.

Po zimě je také vhodný čas na výměnu stíracích lišt stěračů, protože namrzání pryže přes zimu způsobuje nižší účinnost stírání. Není asi třeba připomínat, jak je nepříjemné, když stěrače špatně stírají a výhled přes okno je zamlžen šmouhami. Že to má vliv na bezpečnost jízdy je bez jakékoliv diskuze.

Z dalších možných závad, které lze snadno identifikovat, můžeme jmenovat špatně seřízené světlomety, opotřebované brzdové destičky nebo mazivo vytékající z tlumičů. Poměrně snadno také poznáme děravý výfuk.

Myslete na to, že jarní očista automobilu neznamená jen vyluxování interiéru a nejdražší program v myčce. Rozhodně se vyplatí zajet jednou za rok do servisu a nechat si prověřit stav automobilu s ohledem na bezpečnost provozu na silnicích.

Když už jste investovali svůj čas a prostředky do důkladné jarní očisty svého vozu, tak určitě nechcete, aby se mu třeba něco stalo. Proto neváhejte a kontaktujte nás. Naši odborníci Vám poradí a nabídnou ty nejlepší ceny pojištění.

 

[ninja-popup id=3131 autoopen=true]