Proč pojištění odpovědnosti? V dnešním komplexním a chaotickém světě člověku často hrozí, že při běžných každodenních činnostech svým drobným pochybením nebo neopatrností způsobí někomu škodu, která ho může stát nemalé množství peněz. Představte si například situaci, kdy zapnete pračku a jdete se věnovat dalším činnostem. Po nějaké době na Vás zaklepe soused z bytu pod Vámi celý rozzlobený, že prý má celý promáčený strop a omítky, a že mu voda kape na drahý koberec na zemi. Po počátečním údivu s hrůzou zjistíte, že Vám pračka vytekla a onomu stěžujícímu si sousedovi vážně poškodila byt.

jak přepsat auto na nového majitele - auto na prodej

V tuto chvíli existují dvě možnosti. První možností je, že Vás čekají bezesné noci plné strachu z toho, z čeho sousedovi škodu uhradíte, když Vaše úspory nebudou stačit. Druhá možnost je, že půjdete do pojišťovny, u které máte sjednané pojištění odpovědnosti v občanském životě, a ta za Vás škodu z Vaší pojistky uhradí.

Není těžké uhodnout, která z možností je pro Vás a pro Vaši peněženku lepší. Mít sjednané pojištění odpovědnosti v občanském životě je v dnešním světě nezbytnost.

Ještě vyšší mohou být částky, které byste museli platit v případě, že někomu způsobíte újmu na zdraví. To se může stát, když jedete například na sjezdovkách, snowboardu či na kole a někoho omylem srazíte a způsobíte mu zranění. Někdy i lehce vypadající zranění mohou znamenat náročnou léčbu nebo trvalé následky, a to všechno po Vás může poškozený vymáhat. Opět platí, že při dobrém pojištění odpovědnosti v občanském životě nemusíte mít strach, že by Vám okamžik nepozornosti zničil život.

Na co vše se pojištění odpovědnosti vztahuje?

Různé pojišťovny nabízejí různé produkty, které se mírně liší v tom, jaká rizika přesně kryjí. Většinou to jsou však tyto základní oblasti:

  • Běžný občanský život Váš a Vaší rodiny

Příklad: Vaše dítě hraje na ulici fotbal a míčem rozbije sousedovi skleník.

  • Vlastnictví nebo pronájem nemovitosti

Příklad: Ze střechy Vašeho domu spadne sníh a poškodí cizí auto, které stojí před domem.

  • Odpovědnost za zvířata

Příklad: Váš pes se utrhne z vodítka, vběhne do vozovky a řidič právě projíždějícího auta při úhybném manévru narazí do dopravní značky.

  • Sportovní aktivity

Příklad: Srazíte někoho na lyžích a způsobíte mu zranění, které vyžaduje léčbu.

Možná přemýšlíte, jestli se Vám vyplatí platit pojistné, že by to byl pech, kdyby se něco z toho přihodilo zrovna Vám. Vězte však, že pojištění odpovědnosti v občanském životě si můžete pořídit již od pár stovek korun za rok, a to je v porovnání s částkami, které byste museli platit v případě, že byste pojištěni nebyli, naprosto marginální investice.

Jestliže už víte, proč pojištění odpovědnosti není na škodu a třeba přemýšlíte o jeho sjednání, neváhejte se na nás obrátit. Naši specialisté se výborně orientují v produktech různých pojišťoven a dokáží Vám tak nabídnout produkt přímo na míru Vašim požadavkům a možnostem. Více informací naleznete na naší produktové stránce pojištění odpovědnosti.