Chcete si nechat spočítat povinné ručení, ale vadí Vám zadávat některé osobní údaje? Výpočet výše pojistného u povinného ručení však zahrnuje poměrně hodně proměnných, kvůli čemuž jsou některé osobní údaje nezbytné pro správný výpočet. Pokud Vám někdo nabízí výpočet bez zadání osobních údajů, tak se mějte na pozoru, neboť takto stanovená cena nemůže být správná a ve výsledku budete stejně muset své údaje sdělit pro konečnou kalkulaci. Níže uvádíme několik případů, proč je daný údaj k výpočtu potřeba.

záplavové zóny

Rodné číslo

Vaše rodné číslo je pro správnou kalkulaci povinného ručení zásadní. Na jeho základě se totiž ověřuje výše bonusů. Ta záleží na počtu měsíců, během kterých jste jezdili bez nehody. Čím více bonusových měsíců, tím větší dostanete slevu.

Pokud tedy nezadáte rodné číslo, je pravděpodobné, že předložená výše pojistného není správná. Některé online srovnávače používají k výpočtu tzv. fiktivní bonusy, což znamená, že Vám nakalkulují cenu, jako byste měli plný bonus. Pokud tomu tak není, budete stejně nakonec rodné číslo sdělit a výsledná cena pojištění se může oproti kalkulaci výrazně změnit.

PSČ

Stejně jako rodné číslo, je PSČ nezbytné ke správnému stanovení pojistného u povinného ručení. Pojišťovny mají rozdílné sazby pro jednotlivé územní celky. Obecně platí, že ve velkých městech je sazba vyšší než na venkově.

Email

Pokud si přejete sjednat smlouvu vznikající zaplacením, tzn. bez nutnosti navštívit pobočku makléře nebo pojišťovny, je nutné zadat svůj email. Přes něj probíhá veškerá komunikace mezi pojišťovnou a klientem. Samozřejmě nemusíte udávat svůj primární email. Založení nového emailu je otázkou několika minut, takže není problém si založit speciální email pouze pro účel Vaší smlouvy.

U nás v Modul Servisu se nemusíte bát vyplnit dotazník pro výpočet povinného ručení. Dodržujeme všechny zásady ochrany osobních údajů a Vaše údaje nebudou použity pro jiný účel, než dáte souhlas.

Sjednejte si pojištění