Skupinové cestovní pojištění bývá levnější, ale…

Chystáte se na dovolenou s kamarády a chcete využít skupinové slevy na cestovním pojištění? Dejte si dobrý pozor na podmínky jednotlivých pojišťoven. Některé pojišťovny nabízejí slevu za cestovní pojištění skupiny. Sjednání je jednodušší, rychlejší a klienti takto mohou ušetřit nezanedbatelný obnos peněz. Až potud je to v pořádku. Problémy mohou nastat až v případě, že se něco stane a vy budete požadovat plnění.

Když jeden člen skupiny způsobí zranění jinému, může nastat problém.

Pro ilustraci uvedeme jeden příklad z praxe, který se opravdu stal. Skupina pěti kamarádů se rozhodla vyrazit do rakouských Alp na zimní dovolenou. Koupili si skupinové cestovní pojištění a odjeli v klidu lyžovat. Bohužel se stalo to, že jeden kamarád nešťastně srazil druhého na sjezdovce a přivodil mu vážné zranění. Pro zraněného byl vyslán vrtulník záchranné služby a byl přepraven do nemocnice, kde mu poskytli patřičnou lékařskou péči.

Při likvidaci pojistné události pojišťovna zjistila, že zranění bylo způsobeno jedním účastníkem skupiny druhému. Vzhledem k tomu, že tento případ měla dotyčná pojišťovna ve výlukách z pojistného plnění, odmítla plnění vyplatit. Kamarádi samozřejmě neměli nejmenší tušení o této výluce, protože nečetli podrobně všeobecné pojistné podmínky dané pojišťovny. Kdo je také čte, že?

Ne vždy se vyplatí použít srovnávač

V tomto konkrétním případě ten příběh bohužel neměl šťastný konec. Kamarádi nehledali odbornou radu, ale nejlevnější cenu ze srovnávače. Pokud by byli pojištěni každý zvlášť anebo zvolili jinou pojišťovnu, byli by plně kryti a byli ušetřeni zbytečných starostí.

Vyplývají z toho obecná ponaučení. Neřešte cestovní pojištění na poslední chvíli před odjezdem na dovolenou, přečtěte si pořádně pojistné podmínky vybrané pojišťovny nebo to svěřte odborníkovi na pojištění, tedy pojišťovacímu makléři. My čteme za Vás „ta malá písmenka“ a dokážeme vyhodnotit rychle a přesně, jaké pojišťovny jsou pro Vaše potřeby nejlepší.

CHCETE VÝHODNÉ CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ?

Nechte si zdarma poradit od odborníků a získejte levné cestovní pojištění, které přesně odpovídá Vašim potřebám.