Současná krize a vládní restrikce se projevují na finančním zdraví mnoha firem na trhu. Firmy hledají možnosti úspory a dodatečné zdroje financování. Problémem mnoha menších firem je, že nemají ve svém týmu specialistu, který by dokázal správně analyzovat stav firemních financí. Zároveň firmy nemají dostatečnou sílu k vyjednání výhodných podmínek financování s bankami.

jak přepsat auto na nového majitele - auto na prodej

Má smysl takového člověka mít ve svém týmu nebo je lepší tyto záležitosti řešit externě?

Takovýto problém samozřejmě nelze zobecňovat. Vždy záleží na velikosti firmy, typu podnikání nebo struktuře financování. Nicméně opravdových odborníků, kteří by dané problematice dokonale rozuměli není na trhu mnoho a zaplatit ho není ani levné, ani hospodárné řešení.

Pokud se tedy rozhodnete pro využití služeb externího specialisty, je důležité si dát pozor, zda se jedná o skutečného odborníka. Na trhu totiž vystupuje množství konzultantů, kteří se odborníky pouze nazývají. Před podepsáním smlouvy si proto raději ověřte reference na Vámi vybraného odborníka.

Pokud chcete mít opravdovou jistotu, využijte služeb Modul Servisu. Modul Servis působí na trhu s pojištěním již od roku 2003 a patří mezi největší pojišťovací makléře v Česku. Aby naše služby pro firmy byly co nejkomplexnější, zabýváme se nyní i firemním finančním poradenstvím. Dokážeme Vám účinně pomoct při přípravě nezávislé finanční analýzy, která se na Vaši firmu podívá očima financujících společností a ukáže finanční zdraví firmy. Na základě analýzy Vám pomůžeme získat úvěr s co nejvýhodnějšími podmínkami. Díky našim odborníkům máme u bank silnou vyjednávací pozici. Stejně tak Vám můžeme pomoci s optimalizací úvěrů, které již čerpáte. Pokud se Vám zdají drahé či přezajištěné, dojednáme pro Vás možné slevy.

Audit pojistných rizik

Výhodou využití služeb Modul Servisu je fakt, že Vám kromě již zmíněného finančního poradenství dokážeme nabídnout široký balík profesionálních služeb v pojištění. Mimo standardního uzavírání pojistných smluv, zdarma nabízíme audit pojistných rizik (odkaz), na jehož základě vyhodnotíme rizika ve Vaší společnosti a kvalitu současného pojištění. Následně uspořádáme výběrové řízení na pojišťovnu, která Vaši firmu pojistí. Nejdůležitější je ale skutečnost, že se o náležitosti ohledně pojištění budeme starat po celou dobu jeho trvání. A to včetně řešení pojistných událostí. Vám tak ušetříme čas, který budete moci využít pro svůj rozvoj svého podnikání.

Pojištění pohledávek

Současná situace negativně zasáhla do fungování řady společností a bude mít dopad na jejich finanční stabilitu a dodavatelsko-odběratelské vztahy. Pokud dodáváte své výrobky nebo služby odběratelům na tuzemském či zahraničním trhu a kladete si otázku, zda budou schopni dostát svým závazkům, pak Vám určitě doporučujeme popřemýšlet o sjednání pojištění pohledávek. Toto pojištění je účinnou ochranou před neplněním finančních závazků obchodních partnerů z důvodu insolvence, dlouhodobé platební neschopnosti nebo platební nevůle. Důvodem mohou být i zásah vyšší moci, politická rizika, uvalení obchodního embarga nebo změna legislativy, což může být v současné situaci pro některé firmy také výrazným rizikem. Nedílnou součástí tohoto pojištění je kreditní prověření finanční stability Vašich obchodních partnerů, což pro Vás může být klíčová informace.

Pokud byste měli zájem o jakoukoliv službu zmíněnou v našem článku, neváhejte se ozvat. Rádi s Vámi osobně probereme všechny možnosti spolupráce.

FINANČNÍ PORADENSTVÍ

RIZIKOVÉ AUDITY

POJIŠTĚNÍ POHLEDÁVEK

POJIŠTĚNÍ FIREM